20 listpada 2014 0 877 ciasteczka

Kawowe Talarki

Nie są zbyt słodkie, za to są kruche i aż proszą się o towarzystwo kawy lub herbaty! Czas przygotowania to zaledwie kwadrans i godzina leżakowania w lodówce. Startujemy!

Potrzebujemy:

 

  • 250 g mąki
  • 125 g masła
  • 60 g cukru pudru
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1 jajko

Zagniatamy ciasto z podanych składników i zawijamy je w folię, odstawiamy do lodówki na przynajmniej 1 h.

 

Schłodzone ciasto należy rozwałkować i wykroić foremką ciasteczka.

Ciasteczka pieczemy 10’/ 175°

 

Przechowujemy w szczelnym pudełku, o ile wytrwają w ogóle.

 

Wróć do Trzaska Gotuje

przepisy kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Do góry