25 marca 2015 0 1108 bezglutenowe, sałatki

Kukurydziana sałatka last minute – gluten free

W ostatniej chwili, kiedy okazuje się, że za drzwiami stoją znajomi z butelkową zielenią pod pachą, a my nie wiemy czy uciekać przed lustro, zamknąć drzwi od szafy czy też zajrzeć do lodówki, sałatka last minute ratuje sytuację. Bez zbędnego pitu pitu. Kwadrans i możemy bawić się z gośćmi!

 

Potrzebujemy:

 

Sałata rzymska

  • Makaron kukurydziany

  • Czerwona papryka

  • Pieczona szynka

  • Czerwona cebula

  • Musztarda

  • Miód

  • Sok z cytryny

  • Słodka czerwona papryka, sól, pieprz

 

  1. Sałatę kroimy, podobnie postępujemy z czerwona cebulą, papryką oraz szynką

  2. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu

  3. 1 łyż musztardy + 1 łyż miodu + 1 łyż soku z cytryny + szczypta słodkiej papryki, soli i pieprzu = mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji

  4. Łączymy składniki i serwujemy głodomorom!

Wróć do Trzaska Gotuje

przepisy kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Do góry