Kukurydziana sałatka last minute – gluten free
W ostatniej chwili, kiedy okazuje się, że za drzwiami stoją znajomi z butelkową zielenią pod pachą, a my nie wiemy czy uciekać przed lustro, zamknąć drzwi od szafy czy też zajrzeć do lodówki, sałatka last minute ratuje sytuację. Bez zbędnego pitu pitu. Kwadrans i możemy bawić się z gośćmi!
Potrzebujemy:
Sałata rzymska
-
Makaron kukurydziany
-
Czerwona papryka
-
Pieczona szynka
-
Czerwona cebula
-
Musztarda
-
Miód
-
Sok z cytryny
-
Słodka czerwona papryka, sól, pieprz
-
Sałatę kroimy, podobnie postępujemy z czerwona cebulą, papryką oraz szynką
-
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
-
1 łyż musztardy + 1 łyż miodu + 1 łyż soku z cytryny + szczypta słodkiej papryki, soli i pieprzu = mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji
-
Łączymy składniki i serwujemy głodomorom!