18 grudnia 2014 0 917 makarony, ryby

MAKARON Z SOSEM I SZPROTKAMI NIGELLI

* 2 cebule
* czosnek
* 1/2 ł cukru
* szprotki podwędzane w oleju SEKO
* 5 ł oliwy
* 125 ml mleka
* szczypta zmielonych goździków
* pietruszka
* 15g masła
* sól, pieprz, koendra
* rarść orzechów włoskich
* sok z cytryny opcjonalnie
* żurawina suszona 1 łyzaczka
* długi makaron


1. cebala + czosnek = rozdrobnić

2. olej + cebula = smażymy + cukier

3. podsmażona cebula + szprotki + przyprawy = chwilę smażymy + 1ł wody + mleko = zagotować, jak konsystencja będzie gładka zdjąć z ognia

4. makaron + sos + pietruszka

5. przed podaniem dekorujemy: orzechy + sok z cytryny + żurawina

Wróć do Trzaska Gotuje

przepisy kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Do góry