24 listpada 2014 0 1393 bezglutenowe, śniadania

Naleśniki Gryczane – bezglutenowe

Przypominające piankę w swojej konsystencji, lekkie i niepowtarzalne, wprost idealne. Nie przedłużajmy, tylko do garów chłopy i baby!

Ps. W przygotowaniu łatwizna, wystarczy kwadrans i masz gotowe śniadanie!

Potrzebujemy:

  • 3 jajka
  • ½ szkl wody mineralnej gazowanej
  • kilka łyżek mąki gryczanej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 16 g cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego

 

Wykonanie:

  1. Rozbij jajka i delikatnie je „rozbełtaj”, dodaj wodę gazowaną, cukier, sól, a na końcu mąkę z proszkiem i dokładnie mieszaj trzepaczką, by nie powstawały grudki.

  2. Rozgrzej patelnię i gdy ciasto będzie miało nieco zwartą konsystencję usmaż naleśniki. Ciasto nie będzie luźne i lekkie, a dość ciężkie. Nie należy się przyjmować tylko smażyć 

  3. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

 

 

 

Wróć do Trzaska Gotuje

przepisy kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Do góry