2 grudnia 2014 0 854 sałatki

Sałatka Włoska

Pozbawiona majonezu. Pozbawiona musztardy, a mimo wszelkich braków jest wspaniała i dołączyła do grona sałatek pracoholiczek, nie ma lekko! A i zawiera anananas, tak, anananas. Kiedyś moja mamunia się przejęzyczyła i tatuś to podchwycił, ku radości gawiedzi. Ananas już pozostał anananasem, a wiadomo powszechnie, że dziewczyna szuka sobie partnera na wzór ojca… i znalazła, toćka w toćkę.

Piszę do Miśka: Misiu, będę później, proszę zrób zakupy w Piotrze, tuńczyk, banany i szpinak.

Pół godziny później otrzymuje sms-a zwrotnego: Kupiłem, nie było tylko bananów.

Za chwilę kolejny sms: Przepraszam, banananów :D

Kochany, prawda? 

Wielu banananów i anananasów w tym tygodniu Wam życzę!

Potrzebujemy:

 

  • Makaron rurki

  • Kapusta włoska

  • Kilka śliwek

  • Puszka tuńczyka

  • Cytryna

  • Olej kujawski

  • Miód

  • Natka pietruszki

  • ½ czerwonej cebuli

  • 2-3 ząbki czosnku

  • Sól i pieprz

  • Ananas

 

Wykonanie:

  1. 2 łyżeczki oleju + 2 łyżeczki soku z cytryny + 2 łyżeczki miodu = łączymy

  2. Kapustę i pietruszkę drobno kroimy

  3. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu

  4. Pozostałe owoce i warzywa kroimy w kosteczkę

  5. Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy, ot cała filozofia anananasowa :D

 

Wróć do Trzaska Gotuje

przepisy kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Do góry