18 grudnia 2014 0 731 ryby

ŚLEDŹ W SOSIE ŻURAWINOWO-CHRZANOWYM

* śledź w oleju SEKO (1 opakowanie)
* 2 pokrojone cebule
* szklanka  świeżego soku z pomarańczy

marynata
* 4 łyżki oliwy z oliwek
* 4 goździki
* 3 liście laurowe
* łyżeczka kolorowego pieprzu
* 5 ziaren jałowca
* sól. pieprz kajeński, kolendra, cukier

sos
* 1/2 szkl żurawiny
* 2 łyżeczki chrzanu
* sok wyciśnięty z połówki cytryny
* 1/2 szkl czerwonego wina
* sól, pieprz


1. Przygotuj marynatę:

oliwa + przyprawy = filety zalej marynatą i odstaw na 12h

2. cebulę podsmażyć na patelni + świeży sok pomarańczowy = dusić ok 30min

3. Przygotuj sos:

żurawinę należy przetrzeć przez sitko + chrzan + sok z cytryny + czerwone wino + przyprawy

4. Odsączone z marynaty filety wypełnić duszoną cebulą i zwinąć w ruloniki

 

Wróć do Trzaska Gotuje

przepisy kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Do góry