31 marca 2015 0 1072 bezglutenowe, dania włoskie, makarony

Spaghetti – gluten free

Kocham makaron i kocham sieć sklepów, w której zdobyłam makaron kukurydziany!!! Ukochane spaghetti powróciło na stół! I co najważniejsze, zgodne z dietą, bezglutenowe, czyli bezpieczne dla każdej Hashimotki! Pyszne! Łatwe i nie ma wymówki, że nie macie czasu, składników. Wystarczy odrobina chęci i obiad / kolacja są gotowe!

Musisz mieć:

  • Pomidorki koktajlowe – 250 g

  • ½ czerwonej papryki

  • Oliwa

  • Zmielone mięso wieprzowe np. z łopatki 0,3 kg

  • Makaron kukurydziany

  • Bazylia świeża

  • Zioła suszone: oregano, bazylia, estragon

  • Sól, pieprz

 

Wykonanie:

  1. Mięso wrzucamy na rozgrzana oliwę, solimy i mieszając smażymy 5 min

  2. Dodajemy pomidorki przekrojone na pół oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę, mieszamy

  3. Doprawiamy przyprawami i nadal mieszając, smażymy ok 6 – 7 minut

  4. W międzyczasie gotujemy makaron kukurydziany

  5. Podajemy ze świeżą bazylią i startym parmezanem

 

Smacznego!

Wróć do Trzaska Gotuje

przepisy kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Do góry