Spaghetti – gluten free
Kocham makaron i kocham sieć sklepów, w której zdobyłam makaron kukurydziany!!! Ukochane spaghetti powróciło na stół! I co najważniejsze, zgodne z dietą, bezglutenowe, czyli bezpieczne dla każdej Hashimotki! Pyszne! Łatwe i nie ma wymówki, że nie macie czasu, składników. Wystarczy odrobina chęci i obiad / kolacja są gotowe!
Musisz mieć:
-
Pomidorki koktajlowe – 250 g
-
½ czerwonej papryki
-
Oliwa
-
Zmielone mięso wieprzowe np. z łopatki 0,3 kg
-
Makaron kukurydziany
-
Bazylia świeża
-
Zioła suszone: oregano, bazylia, estragon
-
Sól, pieprz
Wykonanie:
-
Mięso wrzucamy na rozgrzana oliwę, solimy i mieszając smażymy 5 min
-
Dodajemy pomidorki przekrojone na pół oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę, mieszamy
-
Doprawiamy przyprawami i nadal mieszając, smażymy ok 6 – 7 minut
-
W międzyczasie gotujemy makaron kukurydziany
-
Podajemy ze świeżą bazylią i startym parmezanem
Smacznego!